Auto opkopers

Wat is het verschil tussen een autoschadeherstelbedrijf en een garage?

Het is een onvermijdelijk onderdeel van autobezit- hoe langer je een auto bezit, hoe groter de kans dat je reparaties nodig hebt of mogelijk een ongeluk krijgt. Zelfs als u uw auto veilig in een overdekte garage parkeert, de olie regelmatig ververst en uw auto misschien een beetje te liefdevol behandelt (geen zorgen, wij oordelen niet!), zal uw auto tekenen van ouderdom beginnen te vertonen. En zelfs als we onze auto’s in goede staat houden, is er altijd het risico dat we een ongeluk krijgen en op die manier schade oplopen. Gelukkig is er bijna altijd hulp om de hoek. Maar weet u waar u met uw auto naar toe moet voor reparatie? Wist u dat er een verschil is tussen een carrosseriebedrijf en een autoherstelbedrijf? Laten we eens uiteenzetten wat beide zijn, wanneer u ze nodig hebt en hoe u er een vindt die u kunt vertrouwen.

Wat is het verschil tussen een autoschadeherstelbedrijf en een garage?

In het algemeen zijn er vier verschillende plaatsen waar u met uw auto terecht kunt voor reparaties, die elk een ander doel dienen.

Autoschadeherstelbedrijf
Ook wel “garage” genoemd. Dit is waar u uw auto wilt brengen voor reparaties aan standaard slijtage – dingen zoals het vervangen van uw remblokken, motorproblemen, en uw jaarlijkse veiligheidsinspectie (als uw staat er een vereist). Als je een “monteur” nodig hebt, is dit waar je heen gaat. Terwijl de meeste steden een dealer of twee voor specifieke automerken hebben, zijn er over het algemeen tientallen, zo niet honderden, onafhankelijke auto reparatiewerkplaatsen in een bepaald gebied. De meest betrouwbare onafhankelijke garages kunnen wedijveren met de service en expertise die door dealers wordt geboden – en vaak tegen een fractie van de prijs. Er zijn echter ook minder betrouwbare onafhankelijke garages. Daarom is het belangrijk dat u onderzoek doet (meer hierover hieronder).

Carrosseriebedrijven
Dit is niet hetzelfde als garages. Een carrosseriebedrijf is de plaats waar u uw auto naartoe brengt nadat hij een ongeval heeft gehad en moet worden hersteld. Waarom? Omdat carrosseriebedrijven specifiek de carrosserie van uw auto repareren – uw frame, deuren, ruiten, bumpers, enz. Ze hebben gespecialiseerde apparatuur en ervaring waar de meeste standaard autoschadeherstelbedrijven geen toegang toe hebben. Sommige auto carrosseriebedrijven kunnen ook in staat zijn om interne problemen met uw auto te repareren, maar niet altijd. Uw verzekering provider is meestal een geweldige bron om te helpen vinden van een grote auto body shop, maar we zullen later meer over dat.

Dealers
Dit kan zijn waar u uw nieuwe, gecertificeerde tweedehands, of gebruikt voertuig gekocht. Ze zijn meestal een goede weddenschap als het gaat om speciale reparaties op specifieke modellen als hun monteurs worden opgeleid door de fabrikanten. Echter, ze zitten aan de hogere kant van de kosten schaal.

Gespecialiseerde winkels
Deze categorie verwijst naar garages die gespecialiseerd zijn in specifieke auto’s of specifieke delen van een voertuig. U kunt bijvoorbeeld uw Volkswagen naar een garage brengen die gespecialiseerd is in Europese auto’s; of u kunt een transmissiewinkel bezoeken om een deskundig advies te krijgen over de transmissie van uw auto. Nogmaals, het is belangrijk om een beetje rond te shoppen als het gaat om deze auto reparatiewerkplaatsen.

Hoe vindt u een goede auto reparatiewerkplaats
Vraag het uw vrienden en familie (of lees recensies).
Soms, kun je gewoon niet verslaan een ouderwetse mond-tot-mondreferentie. Uw vrienden en familie om referenties vragen kan de slimste eerste stap zijn om te nemen. Niet alleen kunnen ze u helpen een potentiƫle winnaar te vinden, maar ze kunnen u ook helpen uit te zoeken welke garages u beter kunt vermijden.

Als uw navraag niets oplevert, is het ook de moeite waard om online te zoeken. Nextdoor en Reddit kunnen een goede plek zijn om te beginnen, omdat lokale bewoners vaak hun ervaringen uit het echte leven op deze platforms plaatsen. Natuurlijk kunt u zich ook wenden tot online recensies – hoewel het belangrijk is om deze altijd met een korreltje zout te behandelen.

Krijg waar voor je geld.
Soms, je krijgt waar je voor betaalt – en rond te shoppen voor de goedkoopste optie is niet altijd uw beste weddenschap. Helaas is het mogelijk dat de goedkoopste niet het meest betrouwbare werk levert. En omgekeerd is het mogelijk dat de duurste leverancier geen superieure service biedt. Uiteindelijk kan het een beetje rondshoppen zijn om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met uw beslissing.

Kijk rond voor meerdere offertes.
Voor grote, dure reparaties kan het zinvol zijn om meerdere offertes te vragen. Het ontvangen van een paar schattingen van verschillende reparatiewerkplaatsen zorgt ervoor dat de schattingen die u ontvangt stapelen. Plus, het krijgen van meerdere offertes helpt aantonen dat potentiƫle auto reparatie winkels zijn niet nickel-and-diming u met extra add-ons.

Stel de juiste vragen.
U heeft rechten als consument, waaronder het vragen van een auto reparatiewerkplaats over hun ervaring en geloofsbrieven. Zorg ervoor dat u dubbel controleert of een garage ervaring heeft met uw merk en model. Hoewel het technisch gezien niet verplicht is, kan het geen kwaad om uw eigen onderzoek te doen. Gelukkig zijn er duizenden blogs, forums, en andere middelen die er zijn om te helpen met uw huiswerk opdracht. Hoewel het geen garantie is dat uw onderzoek al uw problemen zal oplossen, helpt het wel om een basiskennis op te bouwen, wat u alleen maar kan voorbereiden op toekomstige gesprekken.

Tags: tweedehands auto