Auto opkopers

Wat betekent het om at-fault te zijn?

Het is misschien algemeen bekend dat wanneer je in een ongeval en je bent at-fault, uw verzekering tarief zeer waarschijnlijk zal toenemen. Echter, je hoeft niet te worden at-fault bij een ongeval om mogelijk te zien een stijging van uw premie kosten. Laten we eens gaan over wat het betekent om at-fault, hoe het wordt bepaald, en een aantal gemeenschappelijke mythen rond het zijn at-fault bij een ongeval.

Wat betekent het om at-fault te zijn?
Eigen schuld betekent dat u aansprakelijk bent voor de schade en/of verwondingen die anderen bij een ongeval hebben opgelopen. Als u schuldig wordt bevonden, zal uw autoverzekeringsmaatschappij de claims van de andere partij moeten betalen, tenzij er een reden is waarom u als individu volledig schuldig bent.

Het feit dat u schuldig bent betekent niet noodzakelijk dat de andere betrokken partijen geen deel van de schuld hebben. Bijvoorbeeld, in multi-voertuig ongevallen, kunnen alle betrokken partijen worden toegewezen een percentage van de aansprakelijkheid. Echter, de persoon die als eerste verantwoordelijk wordt bevonden is degene die de bijbehorende claims zal moeten betalen. In veel staten, simpelweg wordt gevonden eenenvijftig procent verantwoordelijk verschuift de financiƫle last naar u en uw verzekeraar.

In sommige situaties bent u verplicht om het percentage van de schade te betalen dat aan u is toegewezen, terwijl de verzekering van de andere persoon de resterende schade zal claimen. In dat geval zou u kunnen worden verplicht om tachtig procent van de totale schade te betalen, terwijl de andere verzekeraar de resterende twintig procent zou betalen. Het is belangrijk op te merken dat dit het totaal is van alle gerelateerde medische rekeningen en auto reparatie rekeningen, niet tachtig procent van uw persoonlijke verliezen.

Bovendien, zal je meestal alleen worden verwacht om het bedrag te betalen tot aan uw aftrekbaar voordat uw verzekering dekking kicks in. Laten we zeggen dat u een ongeval dat resulteerde in $ 5.000 waarde van schade aan de auto van de andere persoon veroorzaakt. Als u een eigen risico van $ 500, zult u slechts $ 500 out-of-pocket te betalen, en uw verzekering provider zal de rest te dekken. Vergeet niet, krijg je om te bepalen hoe hoog of laag u wilt dat uw aftrekbaar te zijn, en kan uw aftrekbaar op elk gewenst moment te verhogen om geld te besparen op uw maandelijkse verzekeringsuitkeringen.

At-Fault Versus No-Fault
Simpel gezegd, een no-fault ongeval is er een die je niet hebt veroorzaakt. Echter, het is mogelijk om in een no-fault ongeval waar je kan zijn in een deel at-fault (even geduld met ons, we weten dat dit verwarrend kan zijn). Dit kan gebeuren omdat er een aantal staten zijn die no-fault verzekeringswetten hebben. In deze zestien staten, bent u verplicht om persoonlijk letsel bescherming (PIP) te dragen als onderdeel van uw auto verzekering (hoewel het iets is dat nuttig kan zijn om op uw polis te hebben, ongeacht in welke staat u woont).

Hoe wordt schuld bepaald bij een auto-ongeluk?
Fault wordt bepaald door de claims adjuster toegewezen aan uw zaak en de staat waar het ongeval heeft plaatsgevonden (dat wil zeggen de politie). Fysiek bewijs en getuigenverklaringen zijn de primaire middelen om te bepalen wie schuldig is bij auto-ongelukken. Fysiek bewijs kan bestaan uit dashcam video, informatie van datarecorders en foto’s van de plaats van het ongeval. Ook blaastests en medische rekeningen worden als fysiek bewijs beschouwd.

Getuigenverklaringen kunnen verklaringen van de bestuurders, omstanders, en de politie. Dit is waarom het is van cruciaal belang dat u de contactgegevens van mensen die zeggen wat er gebeurd is, degenen die kunnen zijn gestopt om te helpen na het ongeval, en de informatie van de andere betrokken bestuurders te krijgen.

Het gebeurt vaak in claims dat niemand wordt bepaald te zijn at-fault. Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn:

U verliest de controle over uw auto op een beijzelde weg als gevolg van een gebrek aan goed onderhoud van de weg.
U veroorzaakt een ongeval door uit te wijken voor een hert of een ander obstakel
In andere gevallen kan het bijna onmogelijk zijn om te bepalen wie de schuldige is. Dit kan gebeuren wanneer:

Getuigen het niet eens zijn over wat er is gebeurd, en de aanwezige politieagent weinig bewijs heeft om een van beide kanten van het verhaal te ondersteunen. De politieagent kan besluiten geen van beide partijen schuld toe te wijzen.
Uw auto is beschadigd bij een vluchtmisdrijf – er is vaak geen bewijs om vast te stellen wie u heeft aangereden, dus er is geen manier om een claim in te dienen bij hun verzekering.
Laten we een aantal mythes over schuld ontkrachten.
Mythe: Mijn verzekering zal niet omhoog gaan als ik niet de schuldige was bij een ongeval.
Het was vroeger de vuistregel dat als je niet in gebreke is gebleven bij een ongeval, dat je geen negatieve gevolgen voor uw auto verzekering zou lijden. Echter, de meeste verzekeringsmaatschappijen nu rekening houden met alle verlies geschiedenis in een of andere vorm of vorm bij het bepalen van uw verzekering tarief. Elke verzekering provider prijzen anders, maar uw premie zou kunnen stijgen, afhankelijk van de situatie van een ongeval, uw vorderingen geschiedenis, en het type van de dekking plan dat u hebt.

Tags : Auto opkoper