Auto opkopers

Huurautovergoeding toe voegen aan uw autoverzekering

Heeft u een betrouwbare manier om u te verplaatsen als uw auto in de werkplaats is voor reparaties? Als dat niet zo is, bent u niet de enige. Uit een recente enquête bij Elephant bleek zelfs dat 27% van de deelnemers geen alternatieve manier had om op het werk te komen als hun auto defect was. Dat is waar een huurautovergoeding kan helpen.

Ook wel “huurautodekking” of “vervoerskostendekking” genoemd, de huurvergoeding helpt u bij het betalen van vervoerskosten terwijl uw auto wordt gerepareerd in een gedekte verzekeringsclaim. Het dekt de kosten van huurauto’s en / of alternatief vervoer, zoals buskaartjes, taxiritten, of ridesharing kosten.

Dus, is het de moeite waard om een huurautovergoeding toe te voegen aan uw autoverzekering? Om u wegwijs te maken in de ins en outs van deze add-on, beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de huurwaarborgdekking.

Wat is het voordeel van een huurwaarborgverzekering?
Laten we eerst eens kijken naar wat er moet gebeuren in de aanloop naar het reparatieproces. Na een ongeval waarbij uw auto geacht wordt te kunnen worden gerepareerd, zal uw verzekeringsmaatschappij de schade begroten. Nadat u een claim hebt ingediend, wijst uw verzekeraar een expert aan om deze schatting uit te voeren, wat tot vijf dagen kan duren. Zodra u een offerte hebt ontvangen, is het uw verantwoordelijkheid als eigenaar om een garagebedrijf toestemming te geven de reparaties uit te voeren.

Zodra u alles geregeld heeft, kunnen de monteurs aan de slag om uw auto te repareren. We vroegen een van onze schade-experts, Mark Jenkins, om te vertellen wat er nu kan gebeuren:

“U bent betrokken geweest bij een ongeval en door de hoeveelheid of aard van de schade kan uw auto niet meer veilig (of legaal) worden bestuurd. Laten we zeggen dat in dit geval, de auto is te repareren, maar er zijn belangrijke lichaam en mechanische problemen die zal een week duren om te repareren.

Wanneer ik zeg dat de reparaties een week duren, bedoel ik het eigenlijke werk aan de auto; vertragingen die kunnen opduiken, zoals de verzendtijd voor onderdelen, of de ontdekking van bijkomende schade van het ongeval die niet zichtbaar was voor de auto uit elkaar werd gehaald, zijn hierin niet inbegrepen. Vergeet niet dat de meeste carrosseriebedrijven ook niet in het weekend werken.

Als u een voertuig nodig hebt, maar geen huur vergoeding dekking op uw polis, moet u mogelijk een auto huren out-of-pocket totdat de reparatiewerkplaats kan de jouwe weer op de weg te krijgen. Een compacte huurauto, wat over het algemeen de goedkoopste optie is, kost meestal rond de $30 per dag (als je eenmaal rekening houdt met belastingen en toeslagen). Rekening houdend met twee tot drie weken huur in totaal (uitgaande van mogelijke vertragingen), komt dit neer op ongeveer $420-$630! Dat is een behoorlijke som wisselgeld, vooral bovenop uw eigen risico. Als u de huurvergoeding aan uw polis toevoegt, nemen wij die kosten voor onze rekening.”

Factoren als deze maken het moeilijk om in te schatten hoe lang de reparatie uw auto uit de roulatie zal houden. Dat is waarom huur vergoeding is zo handig om te hebben. Het betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe u rond moet komen of dat u precies moet uitrekenen hoe lang u zich een huurauto kunt veroorloven. Huurvergoeding betekent uw leven zo soepel mogelijk te laten verlopen, in plaats van te moeten budgetteren voor dure alternatieven voor uw auto.

Dekt de autoverzekering een huurauto na een ongeval?
Ja, maar een standaard verzekeringspolis dekt niet automatisch een huurauto. Om te beginnen zullen de meeste verzekeraars (waaronder Elephant) u deze dekking alleen aanbieden als u uitgebreide en aanrijdingsdekkingen op uw polis heeft. Huurvergoeding is een add-on (ook bekend als een verzekering rider) op uw bestaande dekking. Wij raden onze klanten altijd aan om deze op hun polis te hebben, omdat u hiermee gedekt bent tegen een aantal van de meest voorkomende vormen van schade aan uw auto. Plus, ze zijn meestal vereist als u de financiering of leasing van uw voertuig toch. Laten we snel bekijken wat deze zijn:

Uitgebreide dekking
Dit wordt soms aangeduid als Other Than Collision dekking. Bijvoorbeeld, uitgebreide verzekering dekt schade aan uw auto als het wordt gestolen, of beschadigd door overstroming, brand, of dieren. Of, een ander voorbeeld zou kunnen zijn als er een windstorm in uw omgeving en een boomtak landt op uw voorruit, uitgebreide dekking zal die kosten dekken.

Botsing Dekking
Dit dekt de schade aan uw auto wanneer u in botsing komt met een ander voertuig of object. Als u een auto, een paal of een ander niet-levend voorwerp raakt, zal botsing dekking van toepassing zijn.

Dus, zodra je die op uw polis, kunt u Rental Reimbursement Coverage (iets wat we sterk aanbevelen) toe te voegen om ervoor te zorgen dat u in staat bent om rond te komen terwijl uw auto moet worden gerepareerd.

Hoeveel kost het?
Om deze vraag te beantwoorden, gaan we nog eens terug naar ons gesprek met Mark:

“Het toevoegen van een huurautovergoeding aan uw polis is natuurlijk niet gratis, maar het is minimaal in vergelijking met het betalen voor een huurauto uit eigen zak. In plaats van honderden dollars vooraf na een ongeval, betaalt u slechts een paar extra dollars per maand op uw verzekeringspolis.

 

Tags: Auto verkopen